Miia Kauhanen on Avotakan ja Meidän Mökin toimituspäällikkö ja kolmen lapsen äiti, joka vastoin omiakin odotuksiaan päätyi rakentamaan taloa nikkarointia karttavan diplomi-insinöörimiehensä kanssa Koillis-Helsingissä. Tämä on sarjan kolmas osa.

”Olin aina ajatellut olevani kivitaloihminen, jos joskus rakentaisin. Moderni, selkeä tyyli on ollut mieleeni koko aikuisiän. Kivitalo edustaa kestävyyttä, arvokkuutta ja helppohoitoisuuttakin, koska ulkoverhoilua ei tarvitse olla maalaamassa 12 vuoden välein. Ajat muuttuvat ja rakennustekniikka kehittyy. Minusta tulikin CLT-uskovainen.”

”Mikä sai minut kääntymään kiviharkoista massiivipuuelementteihin? Ensinnäkin CLT-talo on kivitaloa edullisempi, vaikkei sekään huokea ole vaan hirsitalon hinnoissa, vähän ylikin. Mutta koska CLT on kauttaaltaan kantavaa rakennetta, se mahdollistaa kivitalomaisen arkkitehtuurin puun hyödyillä. Eli se hengittää, tasaa kosteutta, palaa huonosti ja on antibakteerinen eli pitää hometta loitolla. Arvostan ekologisuutta: rakennusmateriaaleista puulla on pienin hiilijalanjälki. Tutkimusten mukaan puutalossa ihminen voi paremmin. Hyvinvointia luova koti? Tämä kallisti lopulta vaakakupin – silmissä siintävän kauniin arkkitehtuurin lisäksi.”

teksti Miia Kauhanen, julkaistu: 15.5.2019

lue koko teksti ja tutustu sarjaan täältä

© Fimma Oy 2024 | Tietosuojaseloste | Evästeet