Materiaalit

Yleiset FIMMA-kodin
materiaalit

”Arkkitehtuurilla voidaan luoda raamit kodille, mutta asunnosta tulee koti, kun asukas tuo sinne omat muistonsa, tärkeät tavarat ja tavat toimia arjessa.” - Arkkitehti Salla Törmänen

FIMMA-kotien sisustus- ja materiaalivalinnat luovat tyylikkään ja harmonisen kokonaisuuden. Luonnolliset, aidot ja kestävät materiaalit tekevät kokonaisuudesta kauniin. Puun, betonin ja lasin yhdistelmä, sekä muut tarkoin harkitut ja tyyliin sopivat sisustusvalinnat sopivat hyvin FIMMA-kodin yhtenäiseen tyyliin. Luonnollinen ja elävä puupinta yhdistettynä karmittomiin ja listattomiin laseihin sekä elävään betonilattiaan luovat tyylikkään ja arvokkaan kokonaisuuden.

Suomalainen CLT-massiivipuu

FIMMA-kotien päämateriaali tehdään kainuulaisesta tiukkasyisestä puusta Crosslam Kuhmo Oy:n tehtaalla. Massiivipuiset CLT-levyt valmistetaan tehdasolosuhteissa mittatarkasti ja automatisoidusti valmiiksi paloiksi, joista kootaan valmis koti. Puun pinnat käsitellään hengittävällä valkokuultovahalla, jolloin puun kuvio ja leikkauspinnat jää kauniisti näkyviin. Puu elää vuodenaikojen vaihteluiden mukaan tasaten huoneilman kosteutta. Ensimmäisten talvien aikana seinät voivat paukahdella kovilla pakkasilla puun hakiessa muotojaan ja asettuessaan aloilleen. Puun eläminen ja paukahtelu kuuluu asiaan, pinnat voivat rakoilla ja elämistä tapahtua, mutta silti massiivipuinen CLT-levy säilyttää lujuutensa ja mittatarkkuutensa. Massiivipuiset CLT-palat asennetaan täysin ilman listoja seinien, kattojen, lattioiden ja karmittomien ikkunoiden liitosten osalta. Ainoastaan karmilliset ikkunat ja ovet listoitetaan.

Näkyvällä puupinnalla on todistetusti sekä fysiologisia että psykologisia positiivisia vaikutuksia ihmisen hyvinvointiin. Puupinta rauhoittaa mieltä ja alentaa stressitasoa. Puulla on kyky varastoida ja luovuttaa kosteutta, minkä vuoksi huoneilma tuntuu miellyttävältä ja on terveellisempää kuin tavallisessa talossa. Puu on myös huono kasvualusta pieneliöille kuten homeille ja mikrobeille. Monilta osin massiivipuurakenne on tutkitusti terveellisempi vaihtoehto kuin kerroslevyrakenteinen talo.

Hiotut Design-
betonilattiat

Hiottu Design-betonilattia on suosituin FIMMA-kotien lattiamateriaali. Hiottu betonilattia sopii erityisen hyvin sisäänkäyntikerroksiin ja oleskelutiloihin. Listattomasti toteutettava aito betonilattia luo hyvää kontrastia muutoin täysin massiivipuiseen sisustukseen. Pinnan muodot ovat eläviä ja työn jälki näkyy jokaisessa kodissa omanlaisenaan, tehden lattiasta uniikin. Lattiaan tulee aluksi halkeamia, jotka täytetään ja joista jää kauniit, betonilattiaan sopivat jäljet. Lattia tuntuu pehmeältä kävellä ja miellyttävän lämpöiseltä vesikiertoisen lattialämmityksen ansiosta. Betonilattia on yhtenäistä pintaa ilman huonetilojen välisiä katkoja. Lattia on helppo pitää puhtaana ja se kestää käyttöä ja kulutusta.

Tekstiililaatta lattiat

Tekstiililaatta sopii parhaiten makuuhuoneisiin ja yläkertoihin. Tekstiililaattalattiat toteutetaan Tessera Basic Pro mallisilla tuotteilla. Listattomasti asennettava Tessera Basic Pro on yksi markkinoiden suosituimmista tekstiililaatoista. Tuote on tyylikäs, toimii erittäin hyvin akustisesti, on miellyttävä kävellä, helppo puhdistaa ja se kestää hyvin kulutusta. Tekstiililaatat ovat kooltaan 50x50 cm ja ne asennetaan tuotteelle kehitetyllä tarraliimalla, minkä ansioista yksittäisen likaantuneen laatan voi tarvittaessa irrottaa, puhdistaa ja asentaa takaisin paikoilleen. Mallistoa on saatavana useissa väreissä. Yleisimmin käytetty sävy on muuhun sisustukseen ja materiaalivalintoihin hyvin sopiva sandy.

Ikkunat ja ovet

Kaikki ikkunat ja parvekeovet varustetaan auringonsuojakalvoilla ja tehokkailla lämmön- ja ääneneristysominaisuuksilla. Tällöin lasit jo itsessään eristävät kotia auringonpaahteelta sekä kovilta pakkasilta. Kaikissa ikkunoissa on ainoastaan kaksi pestävää pintaa, joten lasien pesu on helppoa.

Karmittomat lasit

Ikkunat toteutetaan pääosin karmittomia laseja. Ainoastaan avattavat ikkunat ja ulko-oviin liittyvät ikkunat toteutetaan karmillisina. Karmittomat ikkunat voidaan toteuttaa koko huonetilan korkuisina, jolloin ne alkavat suoraan lattiapinnasta ja nousevat sisäkattoon asti. Karmittomien lasien ikkunapenkit jäävät kauniisti näkyviin ja ikkunapenkeistä näkee hyvin täysin massiivipuisten CLT-palojen umpipuisen rakenteen.

Kalusteet ja kodinkoneet

Kalusteissa panostetaan toimivuuteen, kestävyyteen ja näyttävyyteen. Keittiön kalusteisiin integroitavat kodinkoneet ja viimeistellyt yksityiskohdat luovat erinomaisen, toimivan kokonaisuuden. Keittiöiden keraaminen taso kestää hyvin kuumaa, leikkaamista ja se on helppoa pitää puhtaana. Kauniit vetimet viimeistelevät ulkonäön. Kalusteet, tasot ja kalusterungot toteutetaan yleensä valkoisina tai mustina.

Portaat ja kaiteet

Sisäportaat toteutetaan tyylikkäillä Gradon portailla. Kaiteet toteutetaan joko tolpattomina lasikaiteina tai pinnakaiteina. Portaiden teräsrungot toteutetaan sahalaitaisina ja askelmat valkokuultolakattuina massiivikoivuaskelmina. Tyylikäs muotokieli ja tolpattomat kaiteet tekevät portaasta erottuvan ja tyylikkään design- elementin. Portaiden teräsrunkojen värimaailmasta voidaan valita valkoinen tai musta väri. Portaat on mahdollista varustaa lapsiporteilla, sekä askelmiin tai käsijohteisiin integroitavilla led-valoilla.

Väliovet

Väliovet ovat muotokieleltään pelkistettyjä ja kovaakin kulutusta kestäviä massiivilaakaovia. Jykevän ja laadukkaan rakenteen ja pintakäsittelyn ansiosta ovet ovat kestäviä ja pitkäikäisiä. Välioviksi voidaan valita myös lasipariovet, jotka ovat näyttäviä ja tuovat hyvin valoa tilaan. Väliovien väriksi voidaan valita musta tai valkoinen.

Sähkökalusteet

Sähkökalusteet toteutetaan laadukkailla ja selkeälinjaisilla valaisinkytkimillä ja kiinteillä valaisimilla. Sähkökalusteiden väri on valkoinen. Sähkökalusteista rasiat, kytkimet ja kiinteät valaisimet voidaan toteuttaa valkoisina tai lähes mustina, antrasiitin värisinä. Palovaroittimet ja kattopistorasiat ovat aina valkoisia.

Saunat ja alakatot

Saunat ja alakatot toteutetaan kestävästä ja lämminhenkisestä tervalepästä. Saunan lauteet toteutetaan umpilauteisina ja paneelit ja alakatot modernilla STS profiililla. Saunat varustetaan säädettävillä kuituvaloilla, sekä tehokkaalla ja etäohjattavalla pilarikiukaalla.

Kylpyhuoneiden lasiseinät ja -seinämät

Kylpyhuoneiden ja saunojen lasiseinät ja -seinämät toteutetaan Hietakarin tyylikkäillä lasituotteilla. Lasituotteiden pelkistetty muotoilu ja viimeistelty detaljointi luovat harmonisen tunnelman saunaostolle. Virtaviivaiset yhtenäiset lasipinnat tekevät kuivaamisesta ja puhtaana pitämisestä vaivatonta.

Vesikalusteet

Kaikki kodin vesikalusteet ovat laadukkaita ja tyylikkäitä. Suihkut ja hanat ovat Tapwellin kauniisti muotoiltuja tuotteita. Tapwellin vesikalusteita on saatavilla useilla eri värivaihtoehdoilla. Suosituin väri on mattamusta. WC-istuimet toteutetaan IDO seinä-WC-tuotteilla. Seinä-WC-istuimet ovat suunnittelultaan puhdaslinjaisia ja kevyitä, koska niissä vesisäiliö on sijoitettu seinän sisälle. Puhdistus on myös helppoa, koska tuote on esteetön niin päältä, alta kuin sivultakin. WC-istuimet ja painikkeet ovat valkoisia.

Parvekelasitukset

Lasitetut parvekkeet toteutetaan Lumon parvekelasituksilla. Lasituksen ansiosta parveke pysyy kuivana ja lumettomana sekä suojattuna tuulelta. Lasitus pidentää parvekkeen käyttöaikaa eikä kalusteita tarvitse nostaa talvisuojaan. Lasitetulla parvekkeella kasvavat omat maukkaat yritit ja vaikkapa tomaatit ihan keittiön vieressä. Parvekelasit voidaan varustaa parvekelaseihin kuuluvilla, täysin integroitavilla Visor Kaihtimilla.

Terassi- ja parvekelaudoitukset

Terassit ja parvekkeet laudoitetaan kestävällä ja käsittelemättömällä eurooppalaisella douglaskuusella. Douglaskuusi on kaikkien puulajien tapaan ympäristöystävällinen materiaali. Se on luonnon oma kestopuu, jonka puuaines on havupuiden lujimpia. Douglaskuusi on kovaa ja kuivaa, sekä erittäin hyvin lahonkestävää.

Kauniskuvioisen ja väriltään vivahteikkaan douglaskuusen pinta- ja sydänpuu erottuvat selvästi toisistaan. Pintapuu on vaaleaa ja sydänpuu punertavaa. Ilman vaikutuksesta puuaines myös tummuu kauttaaltaan, ja ajan saatossa se saa kauniin, hopeanharmaan sävyn.

Douglaskuusen lahonkesto-ominaisuudet ovat jopa niin hyvät, ettei erillistä pintakäsittelyä tarvitse, tai suositella tehtäväksi. Esteettisistä syistä pintakäsittely voidaan tehdä, jolloin puun luonnollinen harmaantuminen hidastuu. Pintaa voi halutessaan myös öljytä

© Fimma Oy 2024 | Tietosuojaseloste | Evästeet