Beach House Nevanlinna

Beach House Nevanlinna on uniikki, luonnonmateriaalein tehty koti merinäköalalla. Koko talon arkkitehtuuri on suunniteltu näköala edellä. Luonto on läsnä muuallakin kuin näkymissä, talo on massiivipuusta rakennettu ja vuorattu sisältä koivulla sekä ulkoa lehtikuusella ja kivellä.

“Talo tehtiin merinäköala edellä. Se käytännössä tarkoitti, että esimerkiksi terassikaiteita ei tullut maiseman eteen. Voi sanoa, että koti on Fimman toimesta antaumuksella rakennettu ja ylpeydellä tehty. Lisäksi puu on siitä täydellinen materiaali, että se on niin epätäydellinen,” kertoo Hanno Nevanlinna.

Kaikki tällä Westendin alueella olevat talot ovat pääsääntöisesti kivitaloja. Nevanlinnan perhe halusi kuitenkin ekologisemman ja sisäilmaltaan toimivamman puutalon. Ensimmäinen ajatus oli rakentaa kivitalo, sen jälkeen syntyi ajatus hirsitalosta, joka lopulta päättyi ideaan modernimmasta massiivipuutalosta.

Nevanlinnan massiivipuutalolle ominaista on, että tilava arkiolohuone ja sauna suunniteltiin hyville näköaloille eli suunnittelussa priorisoitiin perheen yhteiset tilat. Makuuhuoneet käsitettiin nukkumapaikoiksi, ei maisemien katseluun.

Tietoa rakennuksesta

Asiakas

Yksityinen

Sijainti

Espoo

Valmistumisvuosi

2018

Asuntotyyppi

Omakotitalo

Kerrosala

n. 300 m2

Käytetyn puutavaran tilavuus yhteensä:

222 m3

Käytetyn puun hiilivarastomäärä n. CO2 kg

160 611

Vastaa yhden suomalaisen hiilivarastoa

15,6 vuotta

© Fimma Oy 2024 | Tietosuojaseloste | Evästeet