Ekologinen koti merinäköalalla

Villa Nevanlinna

Villa Nevanlinna

Villa Nevanlinna on uniikki, luonnonmateriaalein tehty koti merinäköalalla. Koko talon arkkitehtuuri on suunniteltu näköala edellä. Luonto on läsnä muuallakin kuin näkymissä, talo on massiivipuusta rakennettu ja vuorattu sisältä koivulla sekä ulkoa lehtikuusella ja kivellä.

“Talo tehtiin merinäköala edellä. Se käytännössä tarkoitti, että esimerkiksi terassikaiteita ei tullut maiseman eteen. Voi sanoa, että koti on Fimman toimesta antaumuksella rakennettu ja ylpeydellä tehty. Lisäksi puu on siitä täydellinen materiaali, että se on niin epätäydellinen,” kertoo Hanno Nevanlinna.

Kaikki tällä Westendin alueella olevat talot ovat pääsääntöisesti kivitaloja. Nevanlinnan perhe halusi kuitenkin ekologisemman ja sisäilmaltaan toimivamman puutalon. Ensimmäinen ajatus oli rakentaa kivitalo, sen jälkeen syntyi ajatus hirsitalosta, joka lopulta päättyi ideaan modernimmasta massiivipuutalosta.

Nevanlinnan massiivipuutalolle ominaista on, että tilava arkiolohuone ja sauna suunniteltiin hyville näköaloille eli suunnittelussa priorisoitiin perheen yhteiset tilat. Makuuhuoneet käsitettiin nukkumapaikoiksi, ei maisemien katseluun.

Tietoa rakennuksesta

Asiakas


Hanno Nevanlinna

Sijainti


Espoo

Valmistumisvuosi


2018

Kerrosala


n. 300 m2

Suunnittelija


Arkkitehtitoimisto Pet Michael Oy

Käytetyn puutavaran tilavuus yhteensä:


222 m3

Käytetyn puun hiilivarastomäärä n. CO2 kg:


160 611

Vastaa yhden suomalaisen hiilivarastoa:


15,6 vuotta

Terve.
Kestävä.
Kaunis.

Terve.
Kestävä.
Kaunis.

Suomalaista massiivipuuarkkitehtuuria.

FIMMA-kohteiden yksilöllinen kauneus syntyy yksityiskohtaisen arkkitehtuurin, laadukkaiden rakennusmateriaalien ja huippuammattilaisten yhteistyöstä.

Haluamme nostaa kotien laadullisten ja rakennusteknisten ominaisuuksien tason tulevaisuuden tavoitteita vastaaviksi. Siksi olemme hioneet FIMMA-konseptista myös mahdollisimman ympäristöystävällisen. Pääraaka-aineemme on vahva massiivipuu, joka antaa kodin hengittää, estää homeen kasvamisen rakenteissa ja pehmentää tilan akustiikkaa.

Tutustu FIMMAn konseptiin

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

jesse@fimma.fi
020 7870 440

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä