Huvikumpu Tervossa

Villa Visio

Villa Visio

Pohjois-Savon ensimmäinen massiivipuinen CLT koti Villa Visio valmistui Tervon kuntaan ekologisen loma-asumisen messualueelle. Luonnonkauniilla paikalla sijaitseva V-kirjaimen muotoinen rakennus ja sen rajaama terassi avautuvat Koskiveden järvimaisemaan. Monipuolisista tilakokemuksista koostuvassa kakkoskodissa on helppo hengittää ja rentoutua.

CLT haluttiin jättää myös ulkopinnassa näkyviin projektin kokeellisen luonteen mukaisesti, vaikkei materiaalilla ole vielä ulkokäyttöluokitusta. Villa Visiossa massiivipuuta on käytetty huomattavan paljon; materiaali ei rajoitu ainoastaan seiniin, vaan myös terassi, ala- ja yläpohjan rakenteet sekä vesikaton alusta ovat CLT:tä. Tuulettuvan ala- ja yläpohjan eristämiseen suunniteltiin ratkaisu tuotekehitysyhteistyössä Finnfoamin kanssa. Kohteen yksilöllisten lasidetaljien suunnittelussa yhteistyökumppanina toimi Klas1.

Villa Visio on tuoreen puun tuoksuinen kunnianosoitus suomalaiselle puulle ja sen ominaisuuksille, jotka saadaan entistä monipuolisemmin käyttöön pitkälle viedyn suunnittelun ja automatisoidun tekniikan avulla.

Villa Visio mediassa:
Puu-lehti 2/2018
Puuinfo artikkeli 14.7.2020

Tietoa rakennuksesta

Asiakas


Fimma konseptitalo

Sijainti


Tervo

Valmistumisvuosi


2017

Kerrosala


n. 100 m2

Suunnittelija


Salla Törmänen, Arkkitehti SAFA

Käytetyn puutavaran tilavuus yhteensä:


116m3

Käytetyn puun hiilivarastomäärä n. CO2 kg:


84 506

Vastaa yhden suomalaisen hiilivarastoa:


8,2 vuotta

Terve.
Kestävä.
Kaunis.

Terve.
Kestävä.
Kaunis.

Suomalaista massiivipuuarkkitehtuuria.

FIMMA-kohteiden yksilöllinen kauneus syntyy yksityiskohtaisen arkkitehtuurin, laadukkaiden rakennusmateriaalien ja huippuammattilaisten yhteistyöstä.

Haluamme nostaa kotien laadullisten ja rakennusteknisten ominaisuuksien tason tulevaisuuden tavoitteita vastaaviksi. Siksi olemme hioneet FIMMA-konseptista myös mahdollisimman ympäristöystävällisen. Pääraaka-aineemme on vahva massiivipuu, joka antaa kodin hengittää, estää homeen kasvamisen rakenteissa ja pehmentää tilan akustiikkaa.

Tutustu FIMMAn konseptiin

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

jesse@fimma.fi
020 7870 440

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä